WEBSHOP átmenetileg szünetel!Rendeléssel kapcsolatban irjon nekünk e-mailt vagy keressen telefonon. Megértésüket köszönjük!

ReNDELÉS telefonon vagy e-mailban.

Tel.: +36 70 321 1725

H-P.: 09:00-17:00-ig.

E-mail: info@tordacsoki.hu

Ár: 3200 Ft/doboz

Turán

+Kalcium a Torda Turánban

A kalcium fontos szerepet játszik az idegrendszer működésében, az ingerületek közvetítésében. A kalcium számos funkciója közül néhány a vérnyomáshoz, a szív- és keringési rendszer megfelelő működéséhez kapcsolódik. A fogak, a csont jelentős része kalcium.


A hiány tünetei: töredezett, fénytelen körmök, töredezett, fénytelen, száraz haj, eleinte kisebb, később nagyobb foltokban hámló bőr, izomgörcsök, zsibbadékony végtagok, álmosság. A vérnyomás ingadozása, esetleg magassá válása mögött néha a kalciumhiány is felfedezhető. Enyhe fizikai hatásra is összeroppanhatnak a kalciumhiány miatt a fogaink, de a fogszuvasodás is gyorsabban terjed a megfogyatkozott állományban, mintha bőségesesen el lennénk látva kalciummal. Ha gyakran van csonttörése és / vagy eltört csontjai lassan gyógyulnak, biztos lehet abban, hogy évek óta kalciumhiányosan táplálkozik.A tartós kalciumhiány jelenlegi ismereteink szerint egyetlen betegségben jelenik meg: ez a csontritkulás, más néven az oszteoporózis.


+Magnézium: A Torda Turánban

A megfelelő magnéziumszint nélkülözhetetlen az idegi ingerületvezetéshez, az elektrolit-egyensúly megtartásához, szükséges az izmok elernyedéséhez, a csontok és fogak felépítésében is részt vesz. Több mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek – többek között a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják. A sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, és csökken a ritmuszavarhoz vezető állapot kialakulásának valószínűsége, vagyis javítja a szív munkájának hatásfokát.


A hiány tünetei: 

Szorongás, hiperaktív periódusok, elalvási nehézség, alvásból könnyen felriadás. A magnéziumszint kóros csökkenése személyiségváltozáshoz, esetleg depresszióhoz is vezethet. Fájdalmas izomrángások, izomgörcsök, arcizmok rángása, szem rángása, akaratlan szemmozgások. Az ehhez hasonló neuromuszkuláris tünetek a potenciális magnéziumhiány klasszikus jelei.


FONTOS: 

A Turán fogyasztását csak az ötödik héttől szoktuk javasolni. Ennek oka: a kálcium időben elhúzza a vas felszívódását, ezért célszerű az első négy hétben feltölteni a szervezetet vassal. Az a tapasztalatunk, hogy a későbbiekben is ajánlott felváltva fogyasztani a Sólyom vagy a Kerecseny szelettel, akár napi, akár heti váltásban. Így a vas is optimálisabb mértékben kerül be a szervezetbe.. A váltott fogyasztás elsősorban a még klimax előtt álló hölgyeknél fontos.


Összetevők:

Magas szellemi és fizikai igénybevételnek kitett fogyasztók részére.

Ásványi anyagokkal és C-vitaminnal dúsított erdei gyümölcs ízű szelet.


Glutén mentes. Laktózt nyomokban tartalmaz.


Fondan, glükóz szirup, glükóz, növényi zsír, lecitin, rizsliszt, keksz őrlemény, aroma, K-szorbát, citromsav, aszkorbinsav, élelmiszeripari szulfátok és citrátok.

Energia tartalom 100g termékben: 450 KCal.

Összetétel 100g termékre vetítve:

fehérje 2g, szénhidrát 75g (ebből cukor 48g), élelmi rost 1g, zsír 15g.


Nettó Tömege: 175 gramm


A feltüntetett értékek az alapanyagok gyártói által megadottparaméterekből számított, tájékoztató értékek.


A napi adag (25g) ásványianyag tartalma:

Elem
mg/adag
RDA%-ában

Ca (kálcium)

400,00

50

Mg (magnézium)

180,00

50

Fe (vas)

8,04

57

Zn (cink)

5,00

50

Mn (mangán)

1,00

50

Cu (réz)

0,50

50

Se (szelén)

0,03

50

C-vitamin

30,00

50

D3-vitamin

2000 NE (nemzetközi egység)


Fogyasztásra javasolt napi mennyiség: 1 adag (25g).

A csomag 7 napi adagot tartalmaz!

A tordaszelet felszívódási ideje minimum 3-4 hét.

Ezért javasoljuk a 3,4 doboz folyamatos fogyasztását.

Tordacsoki

Kapcsolat:

H-P.: 09:00-17:00-ig.

info@tordacsoki.hu